
Organic Foods
Exclusive Brands.
Vestibulum suscipit quam risus, ac sollicitudin dui iaculis ac. Suspendisse ut odio non lacus accumsan scelerisque.

Organic News
Exclusive Brands.
Vestibulum suscipit quam risus, ac sollicitudin dui iaculis ac. Suspendisse ut odio non lacus accumsan scelerisque.
New arrivals
Best seller
Trending
Fruits

Vegetables

Breads

Blog posts
Летен оризов десерт
Сигурни сме, че това ще се превърне в любимия ти здравословен десерт, който ще
приготвяш и отново, и отново, и отново… Хрупкав, вкусен, летен.
Нуждаеш се от малко съставки и от малко свободно време. Съвсем възможно е вече да имаш всичко необходимо в шкафа. А ето и продуктите:
6бр. оризовки с хималайска сол
3 с.л пчелен мед
3 с.л. фъстъчено масло
1 1/5 шоколад по твой избор (ние използвахме натурален 60%)
*Ако обичаш по-сладки десерти, може да добавиш повече мед/шоколад.
Натроши добре оризовките, добави меда и фъстъченото масло. Трябва да получиш лепкава смес (парченцата оризовки да прилепнат едно към друго). Вземи съд, покрий го с хартия за печене и изсипи сместа. Разстели я, тя изпълнява ролята на блат. Разтопи шоколада на водна баня и с него покрий блата от оризовки. Прибери го във фризера за 20/30
Веган шоколадова торта без брашно
Страхотна здравословна торта без животински продукти, брашно и добавена захар.
Необходими продукти:
2бр. банан
120мл фъстъчено масло
80мл какао на прах
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
Начинът на приготвяне е изключително лесен. Изсипете всички съставки в дълбока купа и бъркайте до получаване на гладка смес. Покрийте съда, в който сте избрали да печете вашата торта, с хартия за печене. Изсипете сместа и поставете във фурна с вентилатор предварително загрята на 180 градуса. Здравословната торта ще бъде готова след 15-20
Великденска арома свещ
Великден наближава, а ние имаме идея как да внесеш празнично настроение в дома си. 🐣
Свещите от черупки на яйца са различни, красиви и ароматни. За да ги направиш сам ще са ти нужни:
Яйца
Восък
Конци
Етерично масло
Започни като почистиш добре остатъците от яйцето. Разтопи восъка на водна баня. Ние разтопихме няколко свещи, които не използваме и така си набавихме восък и конци. Когато восъкът се разтопи ще получиш прозрачна течност. В нея добави няколко капки етерично масло. Потопи конците в течността, за да могат да горят и след това ги остави настрана. Изсипи восъка в черупките и преди да е изстинал напълно постави конеца централно.
Voila!
Имаш си страхотни ароматни великденски свещи! ☺️
*може да прибавиш и цветни листенца към восъка
*препоръчваме използването на соев восък
 
Здравословна интерпретация на лимоновия сладкиш от Starbucks
Мек, пухкав, свеж, сладък, вкусен И здравословен! Това е лимоновият сладкиш, който ти представяме днес. Ако някога си бил в Starbucks, със сигурност си го виждал на витрината. Е, сега може да си го приготвиш вкъщи и да го хапваш без угризения, тъй като нашата интерпретация на лимоновият сладкиш е доста по-нискокалорична. А и кой може да го приготви по-добре от теб самия?! 😉
Съставки за сладкиша:
2 ч.ч бадемово брашно
1 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.л морска сол
настъргана кора от 1 1/2 лимона
4 яйца
2/3 ч.ч кленов сироп
1/4 ч.ч масло от авокадо (или друг вид масло)
Съставки за глазурата:
2/3 ч.ч пудра захар
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Смеси всички съставки за сладкиша докато получиш гладка смес. Изсипи я в продълговата тавичка за кекс и печи на предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор, за около 50
Тиквен пай
🥧 Тиквен пай с маслено ронливо тесто
Продукти за тестото:
200г брашно
1/2 ч.л сол
120г студено Гхий
2-3 с.л студена вода
Продукти за плънката:
4бр. яйца
100г Еритритол (добавете повече ако искате да е по-сладко) или друг подсладител
550-600г пюре от тиква (може и печена)
100мл Кокосова сметана
100мл Кокосово мляко
1/2 ч.л Канела
щипка джинджифил (може и настърган пресен)
няколко капки ванилова есенция
👩🍳 Начин на приготвяне:
Смесете брашното и солта. Изсипете Гхий-то при тях и втрийте с вилица, докато сместа стане “на трохи”. Ползвайте вилица, а не пръсти, за да не омекне маслото. Започнете малко по малко да добавяте водата и съберете тестото на топка. Без да го месите, го завийте в стреч фолио и го приберете в хладилника за 1-2 часа.
Докато изчаквате тестото да се охлади може да приготвите плънката. Разбийте яйцата и подсладителя. Добавете пюрето от тиква, кокосовото мляко, кокосовата сметана, канелата и ванилията. Може да разбиете с пасатор, за да получите абсолютно гладка смес.
След като извадите тестото от хладилника, разточете го върху набрашнена хартия за печене. С помощта на хартията го поставете във форма за пай или подходящ съд за печене. Покрийте както дъното, така и стените на съда. Ако има в излишък- изрежете го и го запазете за декорация. Изсипете готовата плънка върху тестото и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути. Ако е останало от тестото и искате да декорирате повърхността на пая може да го направите 15
Здравословни сурови барчета
Хапва ти се нещо сладко? Домашно, без съдържание на захар и животински продукти, да не отнема дълго време за приготвяне и да не изисква много продукти? Имаш го! 😜 Приготви си тези сурови здравословни барчета, които ще ти доставят енергия, сладост и добро настроение! 🤎 Готови са за нула време, ще са ти нужни няколко супер храни и още нещо:
1 чаша сушени кайсии
1/2 чаша бадеми
1/4 чаша кокосови стърготини или кокосов чипс🥥
2 с.л лешников тахан
2 с.л брашно от рожков или какао
Кокосово мляко 🥛
Смели всичко в кухненски робот или нарежи на ситно на ръка и след това смеси всички съставки в голям съд. Изсипи сместа в малка тавичка и пресовай силно. Ние използвахме шпатула. Постави във фризер за около 30
Кекс с тиква
На вид добре познатият кекс.. но на вкус е събрал всички аромати на есента- тиква, джинджифил, ванилия иии още нещо… 🍂
Нужни продукти:
1 ч.ч настъргана тиква
1 ч.ч разтопено кокосово масло
1 ч.ч растително мляко
2 1/2 ч.ч брашно
1 ч.ч кафява захар
1 ч.ч захар демерара
1/2 ч.ч фино смлени лешници
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л канела
1/2 ч.л джинджифил на прах
1/2 ч.л индийско орехче
2
Домашно Веган Тирамису
За да си приготвите Домашно Веган Тирамису ще са ви нужни следните продукти:
За блатовете:
225г Овесено брашно (аз ползвах овесени ядки, които смлях с мелачка)
90г захар Демерара
60г Еритритол
120г Оризово брашно
2 ч.л Бакпулвер
3/4 ч.л Сода бикарбонат
1/2 ч.л сол
240мл Кокосово мляко
120г ябълка
60г олио или кокосово масло
1 с.л оцет
2 ч.л ванилов екстракт
За Веган маскарпоне:
270мл Кокосова сметана
3 с.л Пудра захар или Еритритол на прах
225г сурово кашу, което предварително трябва да накиснете за 3 часа в студена вода или за 20-30
Матча Бадемово Лате
Смесвате 1/2 ч.л Матча на прах и малко студена вода. Бъркате докато Матчата се разтвори. Добавяте топло или студено бадемово мляко и разбърквате. Чудесна напитка, която засилва имунитета и метаболизма, зарежда с енергия, кара ви да се чувствате бодри, понижава холестерола и спомага за нормализиране на кръвното налягане. 🍵
Ние използвахме Матчата на Dragon Superfoods, която е най-високия клас Матча.
Матчата произхожда от Страната на изгряващото слънце- Япония. Представлява фино смлян прах от специално отглеждани и обработвани листа от зелен чай. Традиционно се е използвала в японските чаени церемонии в продължение на стотици години. В буквален превод Мат-ча означава “чай на прах”. Консистенцията на чая се постига чрез стриване на листата, което означава, че когато го консумираме, ние приемаме целите листа и получаваме в пълна степен съдържащите се в тях катехини, хлорофил и л-теанин. Това уникално растение е суперхрана, която предоставя до 10